sobota 5. ledna 2013

Volba prezidenta - můj názor

Mám 3 kandidáty na hrad a nemůžu se rozhodnout, koho si zvolim.
Jsou to Táňa Fischerová, Vladimír Franz a Karel Schwarzenberg. Ještě k nim patřil Tomio Okamura, ale bohužel / bohudík pro mě, mam o starost míň.

Podle čeho vybírám? Tak především podle sympatií a podle nejmenšího zla. Myslím, že všichni kandidáti, kteří tam jsou, jsou schopní se stát prezidentem. Většina lidí volí podle toho, jaký maj kandidáti zkušenosti v politice. Záleží na tom? Co takovej Václav Havel? ....... =))

Před chvílí jsem v televizi sledovala duel Fischera a Zemana. Uznávám, že je Zeman hodně pohotovej a chytrej. A taky vychcanej a dokáže krásně manipulovat s lidma. Když jsem to sledovala, řikala jsem si: Proboha, vždyť ti lidé, co sedí v publiku, kteří jsou jeho fanoušci, jsou úplně zfanatizovaní...To, jak pořád něco vykřikovali...připomínalo mi to Adolfa Hitlera. Taky z něho lidi tak šíleli a byli agresivní. A i kdyby řekl hovno, tak se pose*ou a zaječej jooooooooo!!!! Hitler se choval taky arogantně vůči těm, u kterých se cítil lepší. A to přesně dělá Zeman. Jsem alergická na ty jeho stírací kecy, arogantní výraz ve tváři vůči druhému a neupřímnej úsměv. Vždy to zahraje do vtipu. Tak, aby se divák pobavil. A lid se baví. Je to jako šikana. Mně to nepřišlo vtipný a chtělo se mi z něj zvracet. Nevim, jestli je plus nebo mínus, že umí vytvořit ze lži pohádku a hlavně vše tak krásně okecat, že mu to zblajzneme, ale mně takovýhle chování dost vadí. Uplně jsem viděla, jak má načtený ty knihy o získání moci. Ať žije manipulace! Cejtila jsem z něho odpornou energii. To už bych chtěla radši Fischera, na kterym bylo znát, že je nervózní, ale věřim mu jeho slova rozhodně víc.
Kam to spějeme?

Jdu se radši vyjádřit k mým kandidátům...

Táňa - má velký srdce. Má v sobě tu dobrotu, které tady tolik chybí. Líbí se mi, že podporuje nadace a i s jejíma názorama se stotožňuju. Je dost humanitně zaměřená. Tato vlastnost by měla být u prezidenta prioritou. Štvou mě hloupé názory, že je hodná, ale nezvládla by to. Myslím, že toho zažila dost a že je díky tomu odolná.

Vladimír - přiznávám se, že bych jeho volila především kvůli tomu, protože jsem na vládu tak naštvaná a že mě tolik irituje situace naší země, že kdyby byl prezidentem on, vytřelo by to asi všem politikům zrak...
No, ale mimo to mi je sympatický, že není v žádné politické straně. Že je umělec. A s jeho názorama taky souhlasim.

Karel - má peněz dost, takže mu o ně nejde. Je mi nejvíc sympatickej. Je to takovej dědeček Hříbeček. :DD A že spí? Se mu nedivim. Poslouchat ty kecy... A že má vadu řeči? No a co, když nastražíme uši, tak mu porozumíme. Mně překvapilo, že když jsem si pustila jeho rozhovor v němčině, tak mu bylo rozumět skvěle. =D Takže si myslim, že by to ve světe zvládl. :P


Co vy? Koho budete volit a proč? Jen se do mě pusťte...=D




5 komentářů:

  1. Volte Franze!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Nooo, mně osobně je to úplně jedno. Mým hlasem bych to stejnak nijak neovlinila, tak nevolím nikoho. :D Neznám jejich názory ani to, jestli své sliby dodrží.. Nechám to na ostatních lidech :DDD

    :DD Po třech letech vztahu bych byla zdrcená, jak nejvíc by to šlo.. Tyjo, to bych nedala. Mně stačilo těch 5 měsíců :( :D Ale proč si neužívat, viď? Za to se nemusíš ospravedlňovat, to je normální věc. :D a jiak díky moc. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neee takhle nesmíš přemejšlet, že 1 hlas nerozhodne! =)) Ale pokud se o to ani trošku nezajímáš, tak chápu, že nejdeš volit. =)

      Vymazat
  3. Volila bych úplně stejně tyto tři. Vladimír Franz mi přirost k srdci hlavně díky jeho umění, miluji umění :-)

    OdpovědětVymazat